6 Activități pentru prima oră de engleză -[MATERIALE GRATUITE]

Ne apropiem cu pași rapizi de reîntâlnirea cu elevii noștri. Mie îmi e tare dor de ei și de atmosfera orelor de engleză. Vacanța de vară mă duce cu gândul la prima ora de engleză și mă găsesc adesea pe Pinterest, în albumele din telefon căutând și creând super activități pentru reîntâlnirea cu elevii mei.

Îmi doresc ca reîntâlnirea cu ei să fie plină de magie, activități interactive și utile.

Am lucrat mult la acest material cu 6 idei potrivite de la 6 la 18 ani, de la ciclul primar chiar până la liceu. Aveți și materiale pe care le puteți descărca, printa și le puteți folosi direct la clasă fără a fi necesare modificări.

1. Guess About The Teacher

Prima ora de engleză este un moment minunat pentru a ne cunoaște sau a vedea cât de bine ne cunoaștem. Vă ofer gratuit un material care cuprinde întrebări despre profesoară. Află cât de bine te cunosc elevii și profită de această activitate pentru a finaliza activitatea cu un moment de speaking unde le poți oferi elevilor ocazia să te întrebe ce doresc ei.

2. Time Capsule

Anul 2020 a început cu capsula timpului, un simplu borcan care a găzduit emoții și gânduri, iar elevii au așteptat cu entuziasm și curiozitate deschiderea acestuia de la finalul anului.

Nu voi povesti multe pentru că veți găsi o postare doar despre această idee. Click pe titlu și veți ajunge la articol.

3. All about me

Am și eu elevi timizi sau care încă nu sunt suficient de îndrăzneți ca să vorbească. Aleg să nu îi scot din zona de confort chiar din prima oră și le pregătesc o fișa pe care o pot completa și pe care alegem să o prezentăm ulterior la o activitate unde stăm așezați confortabil și ne oferim ocazia de a ne asculta reciproc. La orele engleză învățăm prima dată să ascultăm și apoi să vorbim. Profesorii știu despre ce vorbesc …

4. Roll and Dice – Getting to know each other

Iubesc jocurile cu zarul, iubesc activitățile pe covor și să vorbesc cu elevii mei în engleză. Acest joc e inspirat din bucuria mea și bucuria elevilor mei. 

Va invit să realizați un zar ( dacă nu aveți deja unul ), să printați fișa cu cele 6 topic-uri de discuție și să începeți dezbaterea despre vacanța de vară.

Eu ador să încep jocul și să mă joc alături de ei. Tu ai încercat asta?

5. First Day Feelings – Small project

Orele de engleză nu sunt doar despre învățarea limbii engleze. Orele de engleză aduc emoțiile copiilor în fața multor situații noi. Proiectul propus astăzi implică capitolul Feelings&Emotions și ajută elevii la indentificarea emoțiilor din prima zi de școală.

La grupele avansate puteți complica activitatea rugându-i să detalieze.

I feel happy because …

I feel sad when …

6. 2 Truths and 1 Lie

Adorat de elevii mei, two truths and one lie va fi prezent la prima oră de engleză de după vacanță.

Îi invit pe copii să scrie 3 propoziții, una dintre acestea să nu fie adevarată. Pentru a ne distra îi rog ca propoziția care nu este adevărată să nu fie atât de evidentă pentru a-i pune la îndoială pe colegi.

Eu de exemplu i-am păcălit spunând că numărul mașinii mele este TM 997 MAF ( defapt e B 997 … ) încât au spus că al doilea prenume al meu este Maria, deși mă cheama Ioana Simona și le spun des asta.

Să fie cu folos și bucurie!

M-ar încânta să-mi scrieți dacă ați introdus măcar una dintre activități la orele de engleză.

Cu bucurie, 

Profesoara de Joacă

Te-ar putea interesa și...