Exercitiu de respiratie pentru linistirea copiilor –  [MATERIAL GRATUIT]

In sala de clasa copiii ajung adesea supraincarcati emotional. Oricat ne-am dori sa ne ferim de un astfel de lucru care este firesc, nu putem face asta. In schimb putem dobandi tehnici si ne putem aranja sala de clasa avand materiale si zone speciale pentru linistire.

Nu voi detalia despre supraincarcarea emotionala si comportamentele copiilor supraincarcati emotional pentru ca intuiesc ca orice profesor poate identifica asta, mai ales ca pregatesc acum un workshop intensiv cu aceasta tema si solutii si am sa il prezint online in curand.

Pana atunci … anul scolar a inceput si am pregatit GRATUIT un poster pe care il puteti pune in sala voastra de clasa intr-un loc pe care doriti sa il destinati linistirii. Posterul vine atat chiar si cu indicatii pas cu pas pentru un exerctiu respiratie adanca.

Beneficiile respirarii adanci / profunde sunt multe, dar printre acestea sunt bine de reamintit:

  • aduce starea de calm
  • amelioreaza durerea
  • scade tensiunea arteriala
  • ajuta sa iti controlezi emotiile
  • promoveaza tehnici moderne de linistire

Invitatia mea este spre a lasa deoparte ideile unui comportament frumos si comportament urat ale elevului din sala de clasa. Plansul este o urmare fireasca a unei emotii puternice ca frica, tristete, iar furia este o alta emotie din caruselul emotiilor de zi cu zi.

Copiii sunt incapabili sa isi gestioneze reactiile in primii lor ani de viata, iar datoria noastra ca profesori e sa lasam deoparte asteptarea ca elevii sa stea cuminti in banci si sa fie mereu atenti. E normal sa planga, sa se infurie, sa spuna lucruri nu tocmai potrivite in clipele de supraincarcare emotionala, iar noi adultii profesori din lumea tehnologiei si a resurselor este normal sa ne documentam si sa aducem in sala noastra de clasa tehnici de linistire ale copiilor asa cum este exercitiul de respiratie adanca cu curcubeul.

Sper sa vad curcubeul in cat mai multe sali de clasa din Romania, in gradinite si scoli si centre private. Sa-l folositi cu deschidere si sa transformati zona in care va fi pus intr-un loc COOL in care cu totii va puteti lua o pauza.

Cu deschidere spre a schimba educatia din Romania,

Profesoara de Joaca

Te-ar putea interesa și...