Sala mea de clasa fara mobilier scolar

Nu am postat pe blog de mai bine de jumatate de an si astazi ma intorc aici, printre cuvinte si idei, cu dorinta de a va povesti despre noua mea sala de clasa.

Incepand cu ianuarie 2023 m-am intors in sala de clasa predand engleza timp de 2 zile pe saptamana. Intoarcerea mea nu ma bucura uitandu-ma la sala de clasa mobilata de mine doar cu un an si jumatate in urma pentru ca nu imi dadea acel sentiment al unui spatiu in care sa produce invatarea DUPA scoala. De ce dupa scoala? Pentru ca la scoala copiii stau 4-6 .. chiar 8 ore in banci, cu scurte pauze de 10 minute de miscare, iar prescolarii obisnuesc sa faca tot mai multe activitati stand pe scaun sau chiar la mese considerandu-se ca asa sunt mai imobilizati si implicit atenti, lucru pe care eu nu nu-l consider asa.

De la gandurile de mai sus s-a nascut sala de clasa din poze care e un mediu de invatare cu bancute si covor, cu un fotoliu unde eu stau si le citesc copiilor povesti, cu o catedra intr-un colt al clasei care e spatiul profesorului si nu e pozitionata langa tabla, in fata tuturor meselor de unde profesorul controleaza clasa.

Cred ca la un curs dupa orele de scoala si gradinita copiii au nevoie de un spatiu relaxant, unde invatarea se poate produce si pe covor stand intinsi pe burta, alegand sa scrie pe un clipboard, fara sa ne folosim de un mobilier scolar. Atmosfera din sala de clasa e cea mai importanta, elevii invata atunci cand sunt relaxati si conectati cu profesorul, cand stiu ca au spatiu si sunt acceptati, vazuti si integrati, cand ii privim in ochi si le facem loc in sala si in sufletul nostru.

Sala de clasa asa cum o vedeti mai sus este mediul ideal in care eu pot sa ma desfasor cu elevi de la 4 la 12 ani si recomand profesorilor din mediul privat sa accepte provocarea de a schimba mediul de invatare si de a-l transforma intr-o sala calduroasa si primitoare cu zone de relaxare.

Poate nu e potrivit tuturor acum, e normal, dar pentru mine este ideal si in toamna lui 2023 vom crea un buget la Activity si vom transforma toate salile folosite pentru cursul de engleza in sali fara mobilier scolar si vom crea zone de relaxare in salile de teme.

Nevoia de miscare a copiilor este normala si un astfel de mediu le ofera ocazia sa foloseasca corpul in procesul de invatare. Daca va intrebati oare cum arata orele si spatiul cu copiii, va pun cateva poze de la orele mele de engleza sa vedeti cum umplem spatiu cu energie buna si caldura:

Aceasta sala de clasa se afla in judetul Timis, la o scoala privata de limbi straine fondata de Ioana Mafteiu in 2015. Sala de clasa a fost realizata in ianuarie 2023 si investitia este facuta din bugetul propriu si a ajuns la costul de 9.000 de lei ( fara tabla si videoproiector ).

Te-ar putea interesa și...