Time Capsule – cum am început anul școlar

Acum o săptămână mi-am luat rămas bun pentru 3 luni de la super elevii mei. Pentru ei e o bucurie că vine vacanța, pentru mine nu chiar… fac ceea ce îmi place, am un cadru organizat, plăcut, programul făcut de mine, flexibilitate și resurse, ador să lucrez.

Vacanța îmi pride bine pentru că a doua sarcină îmi solicită mai multă odihnă și pentru că am oportunitatea ca vara aceasta să ma implic în multe cursuri online.

Trecând la subiectul postării, astăzi vă prezint minunata idee a capsulei timpului: TIME CAPSULE. Este un borcan imens de murături, personalizat și înfrumusețat de mine, pe care l-am adus la prima ora de engleză cu copiii din septembrie 2020.

Capsula Timpului a adus în atenția copiilor înmagazinarea amintirilor din prima ora de engleză: fotografii cu ei, cu sala, cu activitățile, gândurile și emoțiile lor scrise pe bielețele. Am lucrat la capsulă la finalul orei și am lăsat-o în sala de clasa pe parcursul anului școlar urmând să ne reintoarcem în timp în ultima oră de engleză.

Momentul a fost mult așteptat, astfel vă invit să observați:

 ⁃ nerăbdarea care se citește pe fața lor înainte de a deschide capsula

 ⁃ reacțiile pe care am reușit să le surprind în fotografii

 ⁃ ceea ce au scris pe bilețele

Las imaginile să continue prezentarea mea.

Prin Capsula Timpului am subiliniat apartenența copiilor la grup și importanța trăirii fiecărei clipe la intensitate maximă. Capsula a avut un mare loc în inima lor, de aici și entuziasmul și număratul zilelor până la deschiderea ei.

Mai e până în toamnă, așadar profitați de timp și pregătiți capsula pentru elevii voștri.

Cu bucurie,

Profesoara de Joaca

Te-ar putea interesa și...