Turnul stimei de sine

Dificultate

Mediu

Vârstă Copii

6+

Durată

20-40 min

Numărul de Copii

2-10

Locul desfășurării

Indoor | Outdoor

Materiale necesare

Piese de construit din plastic / Piese de lemn JENGA

Astazi va propun o activitate pentru dobandirea stimei de sine.

Iubesc activitatile de dezvoltare personala, in special acele momente in care vad in ochii copilului ca a constientizat ceva despre el.

Turnul stimei de sine este o activitate care are ca obiectiv descoperirea, verbalizarea si scrierea punctelor noastre tari, abilitatilor si chiar a adjectivelor pozitive.

Este foarte important CUM desfasuram activitatea, mai mult decat rezultatul in sine. Eu am facut acest turn cu copii din acelasi mediu care se cunosc bine, chiar foarte bine. Am pus piesele pe masa si am inceput sa le arat exemplul meu: prima piesa a cuprins numle meu IOANA si urmatoarea cel mai comun si simplu aspect, dar extrem de important OM – lasand tot ceea ce tine de mine, eu sunt un OM.

Am inceput sa aleg piese mici si mari si le-am spus copiilor ca sunt organizata, curajoasa, iubitoare .. ei ma urmareau cu atentie .. apoi am luat o pauza si un baietel a adaugat: Ioana, ar trebui sa scrii ca esti frumoasa, tu chiar esti foarte frumoasa, iar colega de langa a spus si creativa, uite ce idee groaza ai avut astazi. Ce sentiment frumos sa vezi parti din tine prin ochii lor si sa le adaugi in turnul stimei tale de sine.

Dupa exemplul meu unde am primit ajutor de la copii, am inceput exercitiul impreuna. Copiii comunicau oral ceea ce voiau sa scrie pe piese, era tare placut cand confirmau cei din jur si adaugau cate o observatie. M. a spus sunt buna la citit si colega ei a adaugat ai dreptate, pentru clasa pregatitoare chiar citesti bine.

Clipele acestea eu cred ca ne ajuta sa ne umplem rezervoarele stimei de sine, constientizam ceea ce ne face pe noi unici, auzim cum ne vad cei din jur si stam cu aceste lucruri impreuna.

Emotiile de la final au fost minunate.. fiecare copil si-a citit cu voce tare cuvintele scrise pe turn. Sala vibra de emotii.. Incepeau asa: SUNT PENTRU, SUNT OM, SUNT SPORTIV, SUNT COPIL, SUNT …

TIP: Piesele de construit sunt de la PEPCO. Un saculet imens e 35 de lei. Eu sunt darnic si cu buget mare pentru activitati astfel am luat 2 saci pentru 6 copii, am avut 2 absenti si au ramas piese.

Turnul stimei tale de sine cum ar arata?

Cu pasiune,

Profesoara de joaca

Te-ar putea interesa și...