Ce luam cu noi in vacanta? – idei de jocuri de la Edu Class

Ma bucur astazi sa lansez un articol cu idei de jocuri pe care copiii le pot avea in ghiozdanul lor si le pot juca in autocar catre tabara, in masina, in avion sau cu parintii si bunicii in vacante. Cei de la Educlass au o multime de idei minunate, astfel mi-a fost greu sa aleg. Va impartasesc aici jocurile pe care eu le-am ales din rol de mama pentru Chris si Nicholas si sunt deja pregatite in ghiozdanele lor pentru zborul de saptamana viitoare de aproape 4 ore.

Pe langa plastilina, foi, creioane, cateva jocuri mici pot fi de mare ajutor in aceste situatii. Copiii se plictisesc repede si pe cat e de sanatos sa ii lasam sa se plictiseasca, pe atat vad eu de dificil plictisitul in avion si in masina.

Noi suntem o familie care nu e prietena cu device-urile in masina si apelam la ele foarte rar in avion. Haide sa vezi cateva variante accesibile de jocuri pe care le poti lua si le poti folosi in vacante sau pe drumul catre vacanta.

1. Carti cu stickere

Cartile cu stickere sunt mereu o idee buna fiind o activitate captivanta unde copilul isi exerseaza motricitatea fina si coordonarea mana-ochi. Pe langa lipirea de stickere, parintele poate fi prezent cu un dialog, se pot crea povesti sau discutii intre animalute/ personaje. Copilul se simte bine cand este lasat de parinte sa lipeasca asa cum doreste: calul in copac, porcul pe nor. Etapa prescolaritatii este si etapa lumii imaginare in care creierul copilului ii permite sa isi creeze o astfel de realitate. E o etapa care are nevoie sa fie consumata, astfel incurajati ideiile de acest fel, purtati discutii si intrati in lumea imaginara a copilului.

Vezi aici: Cartea cu stickere de la Ferma sau Cartea cu stickere dinozauri sau chiar Cartea cu stickere cu vehicule de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

2. Joc mozaic

Recomand jocul mozaic pentru ca este usor de transportat, poate fi jucat in masina sau in avion fara problema, nu este un joc dificil si poate fi foarte captivant.

Vezi aici: Jocul Mozaic de la EduClass. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

3. Tablita de desen cu magneti

A fost dragoste la prima vedere pentru Chris si Nicholas. Nicholas iubeste etapa cauza – efect, e inca fascinat cum pixul trage fiecare mic cerculet, iar Chris deja face blocuri, case si cateva figuri geometrice. Pentru noi e jucaria preferata de la resturant.

Vezi aici tablita mica cu 380 de piese sau aici tablita mare cu 714 piese de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

4. Puzzle labirint cu magnet

Va recomand acest joc fiind ales de Nicholas din varietatea de jocuri din aeroport cand avea 1 an si 6 luni. S-a jucat cu un astfel de joc ( el fiind atras de magnetul care tragea bila ) o vacanta intreaga. Chris, fiind mai mare, a incercat chiar sa duca la bun sfarsit provocarea.

Vezi aici puzzle-ul labirinit si aici varianta de puzzle magnetic cu ferma de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

5. Set creativ 8 in 1 – Mozaic

Pentru cei cu copii mai mici, de varsta lui Nicholas sau mai mari, va arat un joc pentru coordonarea mana-ochi si motricitatea fina. Pentru cei mai mari e un prilej de a antrena creativitatea.

Vezi aici jocul creativ de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

6. Eu vad vehicule

Acest joc il puteti lua cu usurinta in bagaj. E un joc de tipul I SPY WITH MY LITTLE EYE. Se spioneaza dupa caracteristici cum ar fi: cu 6 roti, cu 4 roti, fara roti, care au nevoie de benzina, in care incap mai mult de 6 persoane, care merg prin aer. In timp ce va jucati si va distrati dezvoltati atentia, limbajul, spritul de observatie.

Vezi jocul aici pe site-ul celor de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

7. Cartofi prajiti zburatori doar 26 de lei

Este primul nostru joc de familiei jucat in 4. Nicholas, desi are doar 1 an, a invatat sa astepte la rand si se distreaza de fiecare data cand cineva trage cartoful care arunca in aer cartofii ramasi. E usor de luat in geanta si poate fi un joc de familiei, intre prieteni sau intre frati.

Vezi aici acest joc care pot fi jucat in familie de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

8. Monstrii de plastilina

Un mic pachet cu plastilina ca un clei i-au oferit lui Chris cateva ore de joaca creativa. E deja pe wish list-ul lui acest joc, pentru ca nu a reusit sa il tina nedeschis pana la vacanta …

Vezi aici setul creativ de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

9. Balanta – Cofetaria ursuletului

Acest joc e potrivit pentru drumurile cu masina, fiind un joc mai mare. Il recomand fiind potrivit in vacante pentru parintii care doresc prin joaca sa ii invete pe copii asocierea dintre cifra si multimea de elemente, adica cifra 3 care inseamna 3 briose. Aceasta e una dintre cele mai importante achizitii cognitive in etapa prescolaritatii, iar eu imi doresc sa il sprijin pe Chris acasa jucandu-ne de-a magazinul si ajutandu-l sa inteleaga matematica altfel. Imi place ca atunci cand greseste, cantarul ne arata singur in ce parte este mai greu si Chris deja realizeaza daca lipseste sau e nevoie sa ia o briosa pentru a egala.

Vezi aici balanta cu briose si cifre de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

10. Taraboiul ratonului – joc de bagaj

Un joc mic, simplu si distractiv este cel al ratonului caruia trebuie sa ii gasiti haine. Momentele de joaca unde aducem jocuri simple care nu neceista multa concentrare sunt cu adevarat momente de conectare pentru ca facem spatiu rasului, relaxarii si simtim ce bine e sa fim impreuna.

Vezi aici jocul cu ratonul de la Edu Class. Poti folosi codul meu pentru o reducere de 10% – PROFESOARA10EDU.

Te-ar putea interesa și...