Recapitulare cu Golden Buzzer – Ore de Engleză Predate Interactiv

Clopoțelul acesta auriu mi-a atras privirea acum vreun an când mă plimbam prin Jumbo.

A costat sub 10 lei și am simțit că voi avea nevoie de el ( știți voi acel sentiment când umpli căruciorul de la Jumbo.. și după nu folosești nici jumătate din cele cumpărate). De data aceasta a fost astfel… clopoțelul auriu mi-a adus ideea unui joc excelent pentru recapitularea informațiilor predate (cuvinte, expresii, chiar și formare de propoziții cu cuvinte date).

Este mai simplu de cât îți poti imagina.

Eu aleg să așez copiii față în față, pe o linie, fie pe jos.. fie pe o masă mai lungă.. Ei au sarcina de a muta clopoțelul de la unul la altul.

Este un joc al rapidității, e plin de distracție și după primele 2-3 runde de joc se simte în aer dorința de a câștiga și se remarcă strădania și creșterea atenției. E de spus că poate alunca ușor spre un joc prea competitiv și e important să precizăm de la început că e un joc fără premii unde recapitulăm și ne distrăm.

Regula jocului e simplă: Gândești și apoi apeși. Nu e important să fii primul care apasă pe buton, pentru ca vei bloca jocul prin timpul care îl aloci gândirii, ci primul care apasă și răspunde corect. Primele runde vor fi pline de astfel de momente și vă invit să aveți răbdare cu elevii dvs.

E o delicatesă în ale recapitulării acest joc! Îl joc cu elevii mei de 3 ani … până la cei de gimnaziu. Bineînțeles ca informația este adaptată în funcție de nivel.

Vă las filmulețele pentru savurat și inspirat:

Golden Buzzer – Recapitulare vocabular cu elevii mei de 3 ani

Golden Buzzer – Recapitulare capitolul Appearance

Golden Buzzer – Alcatuire de propozitii cu verb si expresie de timp date de catre profesoara ( Present Simple, Present Continuous, Past Simple )

Sper ca jocul GOLDEN BUZZER să transforme cât mai multe lecții de recpitulare în bucuria de a învăța și de a participa la ore.

Cu entuziasm pur,
Profesoara de Joacă

Te-ar putea interesa și...