Ore de Engleză cu Tic Tac

Dragi profesoare de engleză,

Fugiți la MEGA IMAGE, Kaufland sau LIDL. Luna aceasta a apărut un tic tac speacial care are scris pe fiecare drajeu un cuvânt în limba engleză.

Eu mi-am cumpărat un pachet de la Lidl, fară să citesc ambalajul. Când am ajuns în mașina și am scos un drajeu.. am crezut că e un purec mic pe el … când defapt scria “my”. Am luat pachetul și m-am minunat. Instant mi-a venit ideea de a achiziționa pachete pentru toți elevii mei.

Ce am făcut cu ele?


Am început de la exerciții simple:
Runda 1 a început cu fiecare elev care a scos câte un drajeu și a alcătuit o propoziție orală cu acesta. Atunci când au alcătuit propoziția au putut mânca drajeul.

Am complicat fiecare rundă ajungând să folosim 4 drajeuri o dată.

Pentru unele grupe au fost multe cuvinte necunoscute și am profitat să le adăugăm în vocabular. Pentru alte grupe jocul a mers natural, copiii s-au întrecut făcând propziții tot mai complexe.

La următoarea întâlnire cu copiii îi voi ruga pe fiecare să aducă 3 tic tac-uri din pachetul lui si vom strange astfel 18 cuvinte. Urmează sa ii provoc sa alcatuiască un text folosind cel putin 10 din cele 18 cuvinte de pe tic tac-uri. Abia astept să văd variantele lor. Va fi o activitate de “Creative writing” memorabilă.

Am primit un feedback extraordinar de la copii și am vrut să vă împărtășesc și vouă ideea!

Cele care o găsiți utilă, nu ezitați să îmi trimiteți fotografii. Aș fi curioasă să aflu câți copii s-au bucurat de ore de engleză cu tic-tac-uri.

Poate e util să împărtășesc cu voi exemple de cuvinte regăsite pe tic-tac-uri: happy, sad, stay, can, run, “-ly”, full, way, leave, was, friend, need.

Cum deja v-am obișnuit, un scurt filmuleț de la ore:

Te-ar putea interesa și...