Numberblocks – Matematica prin joacă

Numberblocks este o serie educațională pentru copii, dezvoltată pentru a-i ajuta să înțeleagă conceptele matematice de bază într-un mod interactiv și distractiv. Există mai multe motive pentru care Numberblocks poate fi o unealtă valoroasă în învățarea matematicii pentru copii:

  1. Vizualizarea conceptelor matematice: Numberblocks utilizează personaje și grafică colorată pentru a ilustra conceptele matematice într-un mod vizual și accesibil. Acest lucru ajută copiii să-și construiască o înțelegere mai profundă a numerelor și a operațiilor matematice de bază.
  2. Învățare prin joc: Serialul și resursele legate de Numberblocks transformă învățarea matematicii într-un joc distractiv. Copiii pot interacționa cu personajele și pot explora conceptele matematice într-un mediu de joc, ceea ce îi motivează să învețe și să exploreze.
  3. Structură și logică: Numberblocks abordează teme precum structura numerelor, adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea într-un mod logic și ușor de înțeles. Aceasta oferă o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a abilităților matematice.
  4. Inclusivitate: Numberblocks include personaje diverse și variate în funcție de vârstă, formă și culoare. Acest lucru promovează ideea că matematica este accesibilă și utilă pentru toți copiii, indiferent de backgroundul lor.
  5. Sprijină dezvoltarea gândirii critice: Prin rezolvarea problemelor și explorarea conceptelor matematice, copiii își dezvoltă abilități de gândire critică, rezolvare de probleme și raționament logic.
  6. Interconectarea conceptelor: Numberblocks arată cum diferite numere pot fi combinate pentru a forma altele și cum acestea se leagă între ele. Această interconectare ajută copiii să vadă relațiile matematice și să dezvolte o înțelegere mai profundă a matematicii.
  7. Facilitează învățarea independentă: Numberblocks oferă resurse pe diferite platforme, ceea ce le permite copiilor să învețe matematica în mod independent, în timpul liber sau ca parte a unui program educațional mai structurat.

Învățarea matematicii folosind Numberblocks poate face procesul educativ mai plăcut și mai eficient pentru copii, contribuind la dezvoltarea lor matematică într-un mod pozitiv. Această abordare educativă promovează înțelegerea matematicii într-un mod adaptat vârstei copiilor, construind o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară.

Copiii vad Numberblocks ca pe niste jucarii carora le pot da viata si forma, astfel procesul de invatare alaturi de ele este o joaca distractiva. 

Platforma Twinkl ofera materiale valoroase in colaborare cu numberblocks:

Vezi cum am folosit eu Numberblocks în sala de clasă:

Găsești produsele Numberblocks la Educlass și poți avea reducere de 10% folosind codul PROFESOARA10EDU.

Te-ar putea interesa și...