Activități de Crăciun pentru serile în familie

1) Borcanul Recunoștinței

Sărbătorile de iarnă sublinează bucuria de a fi împreună. Putem să aducem valoare acestor momente prin crearea unui Borcan al recunoștinței.

Ai nevoie de : un borcan, foi și pixuri/carioci.

Într-o seară liniștită, la căldura șemineului sau la lumina bradului, puteți acorda câteva minute pentru a începe borcanul recunoștinței familie voastre.

Fiecare membru al familiei va comunica oral pentru ce este recunscator, va scrie ulterior pe un bilețel și îl va adăuga borcan.

Luați acest moment cu magia pe care o aduce și nu uitați să fiți recunoscători pentru lucrurile mici. Așa cum mi-a spus mie un copil.. ” Ioana, sunt atât de recunoscător că există hârtie igienică”.

Această tradiție am preluat-o cu căldură în familia noastră, chiar dacă băiețelul meu are 1 an și 6 luni și nu poate vorbi, sunt conștientă că aude și înțelege tot ceea ce este în jurul lui. Probabil de Crăciunul viitor va interveni și el oral, dar până atunci participă alături de noi așa cum poate.

Vezi mai jos cum a fost pentru Familia Mafteiu (Familia profesorei de joacă) să muncească la Borcanul Recunoștinței.

2) Seara Fotografiilor de Crăciun

Crăciunul este sărbătoarea familiei, un moment în care sărbătorim VIAȚA, bucuria de a veni pe lume și de a trăi. Copiii găsesc o mare bucurie în a vedea cum arătau părinții și bunicii lor în copilărie. Așadar va invit să faceți o seară a fotografiilor de Crăciun prin care să le arătați copiilor cum era Crăciunul din copilăria voastră. Pozele alb negru, albumele de atunci, tradițiile, cadourile pe care le aducea Moșul .. acestea sunt doar câteva dintre subiectele de discuție care pot pleca de aici.

Va atașez o fotografie de la ultimul Crăciun al nostru ( 2019 ) dar și fotografii pe care le-am pregătit pentru Seara Fotografiilor de Crăciun din familia noastră. 

3) Vânătoare de saloane

Dacă de Paști am preluat cu bucurie o sărbătoare americană, EGG HUNT, m-am gândit să o adaptăm Crăciunului românesc și să facem o vânătoare de saloane. 

E ceva atât de simplu și atât de distractiv .. mai ales dacă la final pot consuma din saloanele găsite.

Sugestie: alegeți saloane de diferite culori pe care le ascundeți fie în toată casă, fie într-o anumită cameră. Oferiți copiilor o listă ( chiar desenată ) cu titlul “Am ascuns” și detalii: 6 saloane roșii, 10 saloane verzi, 5 saloane galbene. Aceștia vor fi motivați pe tot parcusul vânătorii să găsească toate saloanele ascunse. Puteți oferi și un mic premiu dacă vor găsi toate saloane / sau vor termina în mai puțin de 10 minute. Premiul poate fi: o seară de film în familie cu un film ales de copii, să propună ce se gătește la cină, să nu facă curat o zi in camera, etc. Fiți creativi ! 

4) Dimineața întrebărilor amuzante

Într-una dintre diminețile vacanței de iarnă, în timp ce serviți micul dejun, pregătiți și un borcan cu bilețelele amuzante de mai jos ( pregătite gratuit de mine pentru cititorii blogului ).

Extrageți pe rând când un bilețel, citiți întrebarea și răspundeți. Profitați de activitatea aceasta, povestiți, radeți și fiți creativi. 

DESCARCĂ DE AICI ÎNTREBĂRILE AMUZANTE

5) Faceți zăpadă de casă

Poate că anul acesta zăpada nu se va așterne în toate colțurile țării. Nicio problema, va învăț cum puteți face zăpadă acasă folosind doar 2 ingrediente:

– bicarbonat de sodiu

– spumă de ras

Vezi mai jos cum am făcut zăpadă de casă alături de fiul meu:

Îți mulțumesc că ai citit până aici. Sper că măcar una dintre ideile de mai sus să aducă bucurie într-una dintre zilele acestei vacanțe de iarnă, dacă nu .. chiar toate 5.

Crăciun fericit, dragă cititorule! 

Cu bucurie, 

Profesoara de joacă

Te-ar putea interesa și...